Misbrugscenter

Du kan få hjælp til dit pillemisbrug på et misbrugscenter

Du kan få hjælp til dit pillemisbrug på et misbrugscenter

Har du været igennem en større operation, eller har du været ude for en ulykke, som har påført dig skader, vil du højst sandsynligt have stiftet bekendtskab med smertestillende medicin. Din læge har sikkert advaret dig imod at udvikle en afhængighed. Men hvordan opstår en pilleafhængighed egentlig?

Hvad er et pillemisbrug?

Et pillemisbrug – eller, som det hedder i fagsprog: Misbrug af receptpligtig medicin – er kendetegnet derved, at man ikke kan opnå et normalt funktions niveau i hverdagen uden at indtage en stor mængde af denne medicin. Det kan dreje sig om sove middel eller angst dæmpende medicin som for eksempel benzodiazepiner, som er stærkt vanedannende ved længere tids forbrug. I lighed med de såkaldte opioider (eksempelvis oxycodon, ketogan eller tramadol) vil benzodiazepiner give en behagelig rus, som – foruden den angst dæmpende virkning – vil give patienten trang til mere medicin på en hyppigere basis.

Med smertestillende medicin i opioid form forholder det sig på lignende vis. En opioid (som er et morfin lignende stof) vil påvirke dopamin niveauet i hjernen, hvilket kan give humøret et ganske gevaldigt løft. Ved længere tids konstant brug vil kroppens egen dopamin balance forskydes, således at man kan opleve depressive tilstande – måske endda angst – ved ophør af indtag.

Samtidig med, at man risikerer at udvikle deciderede abstinens symptomer, vil dette være et yderligere incitament til at fortsætte brugen af den vanedannende medicin. Bliver man ikke trappet ud af medicinen, vil man opleve tolerance øgning, hvilket betyder, at man konstant skal øge sin daglige dosis af den receptpligtige medicin for at opnå den ønskede effekt.

Kom ud af afhængigheden med en behandling på et misbrugscenter

Behandlingscenter Stien har mange års erfaring og ekspertise inden for behandling af pillemisbrug. I behandlingen benyttes Minnesota kuren, som er den behandlingsform med den højeste succes rate på verdensplan, når det handler om behandling af misbrug. Du kan læse mere om misbrugsbehandling med Minnesota kuren på behandlingscenter-stien.dk