døre

Få et varmere hus med nye døre

Få et varmere hus med nye døre

advertorial

Synes du, at der er lige lovligt fodkoldt, og at det blæser næsten lige så meget inde som ude, bør du får undersøgt dine vinduer og yderdøre og se, om de isolerer dit hus godt nok, eller om du med fordel kan få dem udskiftet. At dit hus bliver bedre isoleret vil have en positiv effekt på din varmeregning og du vil ikke længere fryser. 

Dog skal du dog være opmærksom på at du skal huske at lufte godt og grundigt ud, flere gange dagligt. Der skal være gennemtræk i mindst 5-10 min., for ellers risikere du at der kommer fugt og skimmelsvamp. Du kan se eks. på døre og vinduer hos klarvinduer.no. 

døre

En lås eller flere låse

Har du planer om at udskifte flere af dine døre, bør du overveje om du skal have en nøgle, der passer til flere låse. Hvis du ikke vil have flere nøgler skal du huske at give producenten besked om, at dørene skal have samme låsecylinder. Du skal også beslutte dig for hvilken type af lås du skal have. Skal det være en lås/lås, hvor du skal bruge en nøgle inde som ude. Det er den mest tyverisikret, forudsat at du ikke glemmer at tage nøglen ud af låsen. 

Den anden type er en lås/vrider. Det er den mest almindelige form for lås. Du låser op udefra og vrider håndtaget op indvendigt og låser efterfølgende. Ulempen ved denne løsning er at evt. tyve kan åbne døren ved at slå glasset ind.

Det er også værd at undersøge hvilken vej dørene skal vende. Der kan være plads at hente ved at dørene vender ud af i stedet for den klassiske ind af. Det er især en god ide, hvis du har en lille stue eller entre. Du skal dog huske at undersøge om døren, kan åbnes uden at den rammer op i taget eller i tagrenden.