kalvehytter

Hvad er det smarte ved kalvehytter?

Hvad er det smarte ved kalvehytter?

Hvis man har et landbrug med køer og kalve, så er det et must, at de har gode forhold at leve under. Og lige præcis her kan kalvehytter være relevante at se på. Hvis ikke du allerede ved, hvad det er, så læs endelig med herunder.

Men først og fremmest – hvad er kalvehytter? 

Kort fortalt så er kalvehytter små hytter, hvor kalve kan bo i. De kommer i flere forskellige størrelse og typer, så man kan tilpasse det til den mængde kalve man har, og hvor mange der skal bo i de enkelte kalvehytter. Når det er sagt, hvorfor er det så, at landmænd vælger kalvehytter til? Det skal vi prøve at se på. 

Hvorfor er kalvehytter smarte? 

Kalvehytter giver mulighed for at kalve kan få deres eget lille sted, hvor de kan gå og sove. Der findes naturligvis forskellige typer kalvehytter, og de kan blandt fås med en overdækket bås, hvor der er et åbent areal i forlængelse af den lille hytte. På den måde kan de altid komme i læ og ly for regn og forskellige typer vejr. De kan også variere i størrelsen, så der er plads til en eller flere kalve. 

En anden smart ting ved kalvehytterne er, at de kan fås med en frontlåge eller en lille løbegård – på den måde har de god mulighed for at bevæge sig.

Kalvehytterne er lavet i et materiale, som beskytter mod solen. På den måde kan kalvene hele tiden være i hytterne uden at have det for varmt. 

En anden ting der er smart ved kalvehytter er, at de nemt kan rengøres. De kan nemlig tåle en højtryksrensning, så skidt, afføring med mere nemt fjernes. 

Endnu en fordel ved kalvehytter er, at de nemt kan flyttes rundt. På den måde får man utrolig stor fleksibilitet, da de kan placeres forskellige steder, så kalvene stadig kan interagere med hinanden.