hund som kæledyr

Hvad skal du være opmærksom på når du anskaffer dig en hund

Hvad skal du være opmærksom på når du anskaffer dig en hund

Overvejer du at skaffe hund for første gang? Så kan du godt glæde dig til at du finder dig en skøn hund. Hunden bliver betragtet som menneskets bedste ven, og det kan der være noget om. En hund er altid loyal overfor sin ejer og du kan få en rigtig skøn hund, hvis du er opmærksom på at læse dens signaler og komme godt fra start med træning. 

Vælg den rette hund for dig

Det er ikke altid let at skulle anskaffe sig en hund. Det er derfor en fordel at gøre sig nogle overvejelser forinden da. Her kan du f.eks. overveje, hvor stor hunden må være, for at det giver mening i forhold til plads i din bolig eller lejlighed. Det er vigtigt at der er plads til at hunden kan lege og hygge sig. Derudover bør du og din partner evt. overveje om der er nogen i husstanden der har allergi mod hundehår. I så fald kan det blive aktuelt med en allergivenlig hund. 

Når du nærmere dig en race du ønsker, kan du sætte dig ind i de typiske karaktertræk den aktuelle hunderace har. Her bør du også overveje, hvor meget energi hunden har osv, for at den får de optimale gåture og motion hver dag. 

Vigtigt at vide inden du anskaffer dig en hund

Det er vigtigt at du prioritere hundetræning med din hund uanset om det er en voksen eller hvalp du får. Det er en god måde at lære hinanden på og for at du får de rette værktøjer til at kunne aflæse din hund. Når du anskaffer sig dig en hund, bør du sætte god tid af i starten til at komme tæt på din hund. Det er en helt ny familie og verden den kommer ind i, hvorfor det er vigtigt at I begge føler jer trygge og tilpas med hinanden.

Læs alt om hundetræning her hos https://refe.dk/.