Havemøbler

Miljøvenlige havemøbler? Her er hvad du skal se efter!

Miljøvenlige havemøbler? Her er hvad du skal se efter!

Drømmer du om nye og lækre havemøbler? Det er faktisk ikke en ting, som mange af os tænker over, bør være miljøvenlig.

Men de fine træhavemøbler er medvirkende til, at træer i regnskoven fældes. Og møbler til haven i tekstil bidrager faktisk til, at der ledes store mængder kemikalier ud i naturen.

Hvilke havemøbler skal du vælge, hvis du vil vælge bæredygtigt? Hvad skal du se efter? Bliv klogere på bæredygtige havemøbler i denne artikel.

Se efter miljømærkninger

En af de mærkninger du skal gå efter, når du kigger på træmøbler, er FSC-certificering. Denne certificering betyder, at der ikke fældet mere i skoven, end hvad skoven kan nå at reproducere.

Du kan også se efter svanemærket og EU-blomsten. Disse mærkninger stiller en række krav til producenten. Det er i forhold til både miljømærkning, arbejdsforhold og skadelige kemikalier. 

Desuden kan du med fordel også vælge havemøbler fremstillet af miljøvenlig bambus eller drivtømmer.

Bambus vokser hurtigt, og der er rigtigt meget af det. Det producerer mere ilt og optager mere Co2 end andre planter. Bambus er altså godt for miljøet på flere måder. Når det gælder dine havemøbler, er det altså også et solidt og slidstærkt materiale. Det skal heller ikke vedligeholdes. 

Drivtømmer er genbrugstræ, der er skyllet op fra vandet. Denne type affald fra havet genbruges faktisk ofte til nye møbler. 

Køb brugte havemøbler 

At genanvende er også at være bæredygtig. Selvom møblerne ikke nødvendigvis er produceret af et bæredygtigt materialer, beskytter du miljøet ved at købe andres brugte havemøbler. I stedet for at der skal bruges energi på at producere nye møbler til dig. 

Lav dine egne havemøbler af genanvendte materialer

En anden måde at få miljøvenlige havemøbler på er ved at bygge dem selv. Du skal naturligvis ud og finde nogle gode og bæredygtige materialer. Udover at du bruger miljøvenlige materialer, sparer du også miljøet for produktion og transport af møblerne.